onsdag 13. februar 2013

'Tysteren' og 'Skyggerom'

Jan-Erik Fjell     http://www.jefjell.no/


TYSTEREN (2010)
Lest av Helge Winther-Larsen
Utgitt på Juritzen forlag

Tysteren er vinner av Bokhandlerprisen 2010. Boken ble raskt bokhandlernes favoritt og ble fort sammenliknet med Jo Nesbøs bøker. Handlingen i Tysteren er todelt. I New York, på 1960-tallet, tas Vincent Giordano opp i den beryktede mafiafamilien Locatelli og får sin ilddåp: å henrette en tyster. I nåtids Fredrikstad drepes byens rikeste mann. Det er grunn til å tro at drapet er økonomisk motivert.
Fra Kripos kommer overbetjent Anton Brekke for å lede etterforskningen.
Jan-Erik Fjell ble i januar 2011 tildelt «Frederikprisen – Ung og lovende».

For en flott krimdebut! Dette er en bok med en god historie og spennende vinkling. Ikke den sedvanlige historien om grinete etterforskere og en etterforskning som står i stampe, men en historie som fortelles fra flere kanter og som flettes sammen på en glimrende måte til slutt.
Det er min favoritt-innleser Helge Winther-Larsen som leser!





Ny super krim fra Jan-Erik Fjell:

Skyggerom

Lest av Helge Winther-Larsen


Skyggerom er en utsøkt beskrivelse av råskap, de vondeste overgrep, hevn, vennskap og sorg. Og midt oppi dette er romanen rett og slett morsom.
Anton Brekke har blitt en enda sterkere karakter, fortsatt komisk flåkjefta, men nå også følsom og sårbar.
Det er snart jul og den småkriminelle Bernandas fra Litauen kjører inn i Norge med en forseglet last, på oppdrag fra den russiske gangsterbossen Doskino. Kontakten som skal overta lasten, dukker aldri opp ved den avsidesliggende hytta ved Fredrikstad . Når Bernandas oppdager hva slags «varer» han har smuglet, skjønner han at han selv er i fare og får panikk. Neste dag blir den eldre læreren Viggo Holm funnet død i sitt hjem i Sarpsborg, brutalt knivmyrdet. Det viser seg at Holm og Bernandas´ kontakt er samme mann. En motvillig Anton Brekke blir satt på saken. Parallelt med etterforskningen følger vi Bernandas´ stadig mer desperate kamp for å komme seg ut av den skvisen han er i, strandet i et fremmed land og klemt mellom en mordetterforskning og trusler fra bakmannen i Litauen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar