torsdag 3. november 2011

Millennium-trilogien

Min aller største leseopplevelse var da jeg leste de tre bøkene til Stieg Larsson. Alle bøkene er filmet og jeg anbefaler å se disse etter at bøkene er lest.


Stieg Larsson
Millennium-trilogien:
Luftslottet som sprengtes

Lest av en glimrende innleser:  Anders Ribu

Stieg Larsson - 'The man behind Lisbeth Salander' www.stieglarsson.com
født 15. august 1954 i Skelleftehamn i Västerbottens län, Sverige, død 9. november 2004.
På 2000-tallet forfattet Stieg Larsson kriminalromaner under samlenavnet Millennium-serien, med en handling vevd rundt det umake paret Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Ingen av bøkene var utgitt før Larssons død, men da den første (Män som hatar kvinnor, 2005) kom et år etter dødsfallet ble den en øyeblikkelig bestselger. Romanen ble belønnet med Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glassnøkkelen. En fjerde bok i serien var påbegynt da Larsson døde brått av hjerteinfarkt, men familien har blitt enige om at den ikke vil bli publisert.

Menn som hater kvinner
Lisbeth Salander er en ung og egenrådig jente med en mørk fortid. Hun er en enestående researcher og en av landets fremste hackere.
Den gravende journalisten Mikael Blomkvist er nettopp idømt en fengselsstraff for ærekrenkelse når Henrik Vanger, tidligere blant landets fremste industriherrer, vil gi ham et annerledes oppdrag.
Lisbeth og Mikaels veier krysses, og sammen graver de dypt i familien Vangers fortid der de støter på en mørkere og blodigere historie enn noen av dem hadde kunnet ane.


Jenta som lekte med ilden
Journalisten Mikael Blomkvist jobber på en stor artikkel om sexhandel når to av medarbeiderne hans blir brutalt myrdet. Men Blomkvist blir først ordentlig sjokkert når det viser seg at den hovedmistenkte er Lisbeth Salander!

Luftslottet som sprengtes
Lisbeth Salander har overlevd et skudd i hodet, men etter hvert som sannheten om hennes fortid kommer frem, avsløres en sammensvergelse på aller høyeste hold. Alle jakter på alle - men ingen kan stanse Salander og Mikael Blomkvists jakt på rettferdighet!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar