torsdag 12. april 2012

Avdeling Q

Dansk krim på øverste hylle!
Jussi Adler-Olsen        (http://www.jussiadlerolsen.dk/)

Her må jeg ha flere terninger! 6 er ikke nok! Utrolig flott, spennende og engasjerende dansk krim! Min absolutte favoritt! 

Innleseren Helge Winther-Larsen  gjør en glimrende jobb og får bøkene opp på det nivået det hører hjemme!
Løp og kjøp eller lån!

Kvinnen i buret (2007)
Fasandreperne (2008)
Flaskepost fra P (2009)
Journal 64 (2012)

Jussi Adler-Olsen - født  2. august 1950 i København, Danmark er en dansk forlagsredaktør, oversetter og forfatter.

I 2007 debuterte han som krimforfatter med Kvinden i buret, den første romanen i en serie om "Afdeling Q", en oppdiktet enhet i det danske politiet. Serien er oversatt til flere språk. Kriminalromanene om Avdeling Q har raskt blitt en stor suksess med mer enn 400.000 solgte eksemplarer i Danmark og topplasseringer på  salgslistene i Tyskland og Nederland. Bøkene hylles av kritikere verden over og Lars von Triers filmselskap Zentropa har kjøpt rettighetene til TV-serien.
Thrilleren "Kvinnen i buret", den første boken om Avdeling Q, utkom på norsk høsten 2009. "Fasandreperne" er den neste boken i denne serien som har gitt forfatteren flotte anmeldelser og bestselgerplasseringer i Danmark, og som er solgt til hittil 21 land. For den tredje boken om Avdeling Q, "Flaskepost fra P", har forfatteren fått prisen for Årets beste danske spenningsroman, Læsernes Bogpris og Glassnøkkelen 2010. 
Serien om Avdeling Q er i ferd med å bli en formidabel internasjonal suksess, og noen spør om han er i ferd med å bli en ny Stieg Larsson.

Bøkene handler om kriminalinspektør Carl Mørck som motvillig går med på å starte avdeling Q, en avdeling for cold cases i Københavnpolitiet. Sammen med sin assistent Assad tar han seg av forbrytelser som av alle anses som håpløse å oppklare. 
Den siste boken journal 64 står ikke tilbake for noe, og er spennende så det holder!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar