lørdag 5. november 2011

I morgen var jeg alltid en løve


Denne boken er ikke lydbok, men jeg fant den så interessant at jeg vil dele en anbefaling.

I morgen var jeg alltid en løve (2005)
Unyttig som en rose (2006)

Arnhild Lauveng (født 13. januar 1972) er en norsk psykolog som er utdannet ved Universitetet i Oslo og hadde tidligere diagnosen schizofreni. Hun er bosatt i Lørenskog i Akershus og jobber som doktorgradsstipendiat på FoU-avdelingen, divisjon psykisk helsevern, AHUS. Hun er en aktiv foredragsholder, og mottok i 2004 «Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern». Hun har skrevet to selvbiografier om veien inn og ut av psykoser med faglig resonnement omkring ulike tilstander og mulige årsaker til personlighetsutviklingen.

Arnhild Lauveng var innlagt som schizofren på psykiatriske avdelinger i ti år. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glass for å skjære seg til blods med skårene. Men hun overvant sykdommen, og i dag arbeider hun som psykolog. Hun er dermed i stand til å uttale seg både som fagperson og som tidligere pasient. I boken tar hun oss med inn i en verden av stemmer og hallusinasjoner, og hun viser hvordan vrangforestillinger og symptomer har sin egen logikk og mening.

Utrolig lesning. Lauveng er en talsmann for mennesker med psykisk lidelse, og er et levende eksempel på at det går an å bli frisk av en så alvorlig sykdom som schizofreni. Det gir håp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar