onsdag 29. mai 2013

En helt annen historie

Av Håkan Nesser
Lest av Ynge Berven

Dette er bok nr. 2 om etterforsker Gunnar Barbarotti

«En helt annen historie» er en intelligent kriminalroman, noe annet forventer man heller ikke fra Håkan Nesser. Han skriver med stor humor og voksen klokskap, uten tilgjorte fakter eller påklistrede litterære pretensjoner. Han skriver inspirerende godt, og selv om han mot slutten gjør en del overraskende vridninger for å få plottet til å henge i hop, er dette en mesterlig kriminalroman som man blir fornøyd av å lese.
Seks svensker møtes mer eller mindre tilfeldig i Mousterlin i Bretagne, og tilbringer mye av oppholdet sammen. Men noe uventet skjer mellom dem i løpet av den tiden de er der, og dét avslører Nesser langsomt utover i romanen, i de tilbakeskuende dagbøkene. Fem år senere begynner noen å drepe de svenske turistene, den ene etter den andre.

En mektig leseopplevelse!

2 kommentarer:

  1. Eg har eit sterkt forhold til nettopp denne lydboka, fordi det var den aller fyrste boka eg høyrde i lydbokversjon. Etter denne fine leseopplevinga - Yngve Berven er svært dyktig! - vart eg hekta både på Håkan Nesser og på lydbøker. No går eg rundt med bok i øyret nesten heile tida :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig kommentar! Ja jeg er enig med deg, og jeg har også alltid en MP3-spiller med lydbok på øret! Det er bare helt topp! :-)

      Slett