tirsdag 1. november 2011

Bra Oslo-krim


Skinndød - Thomas Enger
 http://www.thomasenger.net/

Lest av Espen Reboli Bjerke

Thomas Enger (f. 1973) har tidligere jobbet som journalist. Han debuterte som forfatter med kriminalromanen "Skinndød" (2010), som er den første boka i en serie om journalisten Henning Juul.

Ifølge Gyldendal, har Enger skrevet det beste krimmanuset de noen gang har mottatt av en debutant. Og Enger har like godt fått antatt en hel krimserie på seks bøker. Slikt skaper forventninger. Blir han den nye Jo Nesbø?

Thomas Engers roman Skinndød, som i løpet av sitt første utgivelsesår (2010) ble solgt til hele 17 land. Land som England og USA har sogar kjøpt de tre første bøkene i serien om Henning Juul - Skinndød, Fantomsmerte og Blodtåke. I Norge har filmselskapet 4 1/2 sikret seg rettighetene til å lage film av samtlige seks bøker i Juul-serien.

Nett-journalisten Henning Juul mistet sin sønn i en brann for to år siden. Nå er han tilbake på jobb,  sterkt plaget både av fysiske og psykiske arr, og blir satt på en drapssak. Det tar ikke lang tid før politiet har en mistenkt, men Juul forstår raskt at det hele er langt mer sammensatt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar