torsdag 3. november 2011

Barnepiken


Kathryn Stockett er en forfatter fra USA. Hun er kjent for sin debutroman Barnepiken (The Help) som kom ut i USA i 2009 og på norsk i 2010. Romanen på 496 sider klatret til toppen på bestselgerlistene i USA få måneder etter at den ble gitt ut. Boken ble filmet i 2011 og ble en suksess i USA, den hadde Norgespremiere i oktober 2011 med titelen Barnepiken.


Denne romanen beskriver forholdet mellom svarte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. Tjueto år gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere, og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres.
Det er tre innlesere som representerer hver av hovedpersonene i boken. Birgitte V. SvendsenIngrid Vollan og Cathrin Gram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar