torsdag 3. november 2011

Fransk drama


Tatiana de Rosnay var i 2010 Euorpas tredje mestselgende forfatter.
Official Website tatianaderosnay.com

Hennes internasjonale gjennombruddsroman Saras nøkkel har nå passert 100 uker på den prestisjetunge New York Times' bestselgerliste. Også her i Norge har romanen ligget over et år på listene og har solgt vel 100 000 eksemplarer. Hennes andre roman på norsk, Bumerang, gikk også rett inn på bestselgerlistene, og har solgt i nærmere 30 000 eksemplarer.

Tatiana de Rosnay (født i 1961) har engelsk, russisk og fransk bakgrunn og bor i dag i Paris. Ved siden av sitt virke som forfatter har hun jobbet som redaktør for Vanity Fair og som journalist for Elle.

Saras nøkkel (2010) Lest av Ingrid Bergstrøm
Boomerang (2010) Lest av Ola G. Furuseth

Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet.  Sara gjemmer sin yngre bror i det familien arresteres av det franske politiet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vél d’Hiv som kanskje er Frankrikes mørkeste krigsminneResten av familien blir arrestert.  Boken har blitt filmatisert, med norsk kinopremiere i april 2011, og oppnådde svært gode seertall på norske kinoer.

Søsknene Antoine og Melanie feirer Melanies 40-årsdag med en tur til barndomsparadiset Noirmoutier. Turen vekker minner, og da de kjører tilbake til Paris er Melanie taus og anspent. Hun mister kontroll over bilen og blir hardt skadet, mens Antoine er like hel. Han vil vite hva som opprørte søsteren, og sporer opp en vel bevart familiehemmelighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar